dilluns, 13 d’octubre del 2014

Follets, manairons, fameliars...

La gent menuda
Aquest curs hem reprès la tasca d'acondicionar la biblioteca per poder-la utilitzar. Curiosament ens estam trobant amb coses fora de lloc, objectes inesperats... Podria ser obra d'un petit geni?

Els nostres genis menuts estan segurament emparentats amb els penats romans, els gnoms de les muntanyes nòrdiques o amb els nans minaires que custodiaven els tresors subterranis. Però els nostres genis menuts tenen un caire més casolà: viuen a les cases amb la gent, són d'un tarannà trapasser i murri però normalment no són ni venjatius ni cruels. Els follets, la denominació dels quals varia segons la geografia -esquitxó, esperit, minairó, foc follet, ventada, nan, gnom, dimoni boiet, fameliar- mostren, però, trets similars. 
Els follets treballen si se'ls sap menar,però si no se'ls dona feina, ni menjar, es desfermen i cometen tota mena de desastres.
On son avui els follets? No ho sabem, però difícilment sabrien circular pels nostres pisos estrets, sense racons, ni secrets, ni misteris, amb el televisor tot el dia engegat, sense llocs d'ombra, sense el caliu de la llar de foc, sense portes que grinyolin, ni escletxes per on xiuli el vent...(Mitcat)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada