divendres, 31 d’octubre del 2014

El drac de na Coca

 Una de les llegendes més populars de Ciutat és del Drac de Na Coca. Conta la llegenda que en el segle XVII un temible drac vivia en el laberint de clavegueres de la ciutat de Palma. Aprofitava les nits per a sortir al carrer i sembrar el pànic entre la població, ja que devorava a qui es posés al seu abast. Aquells pocs qui amb sort van aconseguir escapar a la voracitat de la bèstia, la descrivien d’enormes dimensions, coberta d’escates i amb una llarga cua serpentejant que arrossegava rere les seves quatre potes. Ningú s’atrevia a plantar-li cara. 
Una nit, el cavaller Bartomeu Coch, governador d'Alcúdia, va arribar a la ciutat de Palma per a cortejar a la seva enamorada. Va entrar per les murades, es va endinsar pel carrer de la Portella fins a arribar a la casa de la seva estimada. Conversant amb ella estava quan els va sorprendre el drac. El cavaller, fent honor al seu nom, va respondre hàbilment desembeinant la seva espasa i finalment va donar mort al rèptil. Bartomeu Coch el va agafar i el va arrossegar fins a la finestra de la seva estimada, a qui l’hi va oferir com prova del seu amor. 
Adornada o no per la imaginació popular, la història diuen que va succeir. I de fet, en el Museu Diocesà s’hi exposa l’exemplar momificat de la llegenda del Drac de Na Coca; una donació que van fer els descendents del Capità Coch a principis de segle XX. Just enfront del museu, el turista atent, hi podrà trobar també una escultura d’un drac grimpant per les parets d’un edifici. 
Precisament per a conèixer aquestes històries i situar-se en aquests escenaris reals, petjades de la història popular es realitzen itineraris nocturns i diurns on es reviuen les històries i llegendes de Palma.

IB3
Dracs de llegenda


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada