dilluns, 2 de febrer del 2015

Què són els àlbums il·lustrats?

Es coneix per àlbum  il·lustrat tota obra literària, en general, dedicada al públic infantil, que es caracteritza per unir en una mateixa pàgina un contingut textual i un contingut il·lustrat o imatge. Tots dos es complementen, aportant connexió, coherència i contingut a l'obra. Solen estar editats en tapes dures i són obres de petita extensió (al voltant de la trentena de pàgines).

És un gènere literari propi de la literatura infantil i juvenil (LIJ) relativament recent. Hi ha, però, variants en tots els àmbits: àlbums per a adults (com L'illa, de Armin Greder), àlbums amb molt text (com Dídola, pídola, posa, de Maurice Sendak) i àlbums gairebé sense text.

El seu naixement se situa en la dècada de 1960, tot i que, anteriors a aquesta data, es coneixen exemples de llibres il·lustrats que es podrien emmarcar dins d'aquesta definició. Actualment, aquest gènere, atès que ens trobem en l'època dominada per les imatges, es troba en la seva "edat d'or", ja que són nombroses les editorials que aposten per aquest format, més visual i pràctic a l'hora de transmetre idees que poden ser senzilles o complexes.

Els àlbums il·lustrats són un eina molt interessant per treballar aspectes com la lectura, la comprensió i l'expressió oral, la transmissió de valors, la reflexió per part dels alumnes...  
http://es.wikipedia.org/wiki/%C3%81lbum_ilustrado
https://culturetacat.wordpress.com/2014/01/22/llibres-com-obres-dart-una-petita-tria-dalbums-il%C2%B7lustrats
http://silviacantos.blogspot.com.es/2013/04/seleccio-dalbums-illustrats-per-regalar.html
http://www.gretel.cat/node/75

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada