dimarts, 31 de març del 2015

Va de curtmetratges!

Els curtmetratges, les pel·lícules d'animació, i el cinema en general poden ser un gran recurs per treballar els valors, el foment de la lectura, o fins i tot l'expressió oral.

En aquest vincle trobareu un llistat de deu curtmetratges per treballar el foment de la lectura!

http://www.taringa.net/post/animaciones/18576667/Los-10-mejores-cortometrajes-sobre-libros.html

magia

dilluns, 30 de març del 2015

Artefactes!

 "Passejant per la platja vaig topar amb alguna cosa que sobresortia de l'arena. Al furgar, em vaig trobar amb un vell cofre, i en obrir-lo, em va sorprendre una mena de capsa estranya i vella. Qui ho hauria llançat al mar? ¿Quines raons haurien impulsat a algú a fer-ho? Ho vaig començar a entendre amb la lectura d'aquella carta, que començava
Tinc vuit anys. El meu poble serà destruït en breus instants i no tenc temps ni lloc per guardar el que més vull en el món: els meus llibres ... ".

 Aquest és l'inici de l'activitat que hem encetat a tercer. A partir d'unes bolles, fetes amb les pàgines d'un llibre de contes, els nostres infants escriuran noves històries, tan interessants com les originals, però sense cap dubte, diferents!

Per saber-ne més de l'activitat i de l'autor:
http://www.vilaweb.cat/ep/ultima-hora/784314/20031210/albena-teatre-presenta-hui-sala-moratin-artefactes-obra-preten-acostar-lectura-xiquets.html

Arbres!

Aquesta quinzena, amb les aules de primer, els arbres són una bona excusa per fomentar la lectura i per treballar alguns valors com l'amistat i el respecte per la natura.
Resultat d'imatges de salvem l'arbre

La sessió ha estat dinamitzada per na Marina Vallespir, la nostra mestra en pràctiques, relaciona el conte L'ós que estimava els arbres, i un capítol del xai Shaun, titulat Salvem l'arbre.

Al llarg de la sessió conversam a partir d'imatges reals, presentam una història amb làmines ampliades de les il·lustracions d'un conte, projectam un vídeo, i com a deures, proposam als infants que abracin un arbre!
El xai Shaun: Salvem l'arbre!
https://www.youtube.com/watch?v=LdNHUonMZyg

divendres, 20 de març del 2015

La història interminable


Resultat d'imatges de la història interminable

 Avui, amb els infants de sisè B hem començat a veure la pel·lícula La història interminable.
Basada en la novel·la de Michael Ende, ens presenta un infant que, assetjat per uns altres alumnes de l'escola, es refugia en la lectura...
Es tracta d'un clàssic de la literatura infantil i juvenil que ens parla de la importància de la lectura, la imaginació... davant dels entreteniments més actuals i tan poc estimulants per al desenvolupament dels infants com poden ser els videojocs, la televisió...
La història té relació amb el foment de la lectura, hi apareixen personatges mitològics, ens permet treballar les parts d'una narració i a més a més ens permet presentar un títol que tenim a la biblioteca de l'escola. Se'n pot demanar més?

https://www.youtube.com/watch?v=32pdipKZsug

dijous, 12 de març del 2015

El Catàleg


Resultat d'imatges de catàleg jasper tomkins

Avui, amb els infants de 3er B, hem iniciat una activitat de narració, a partir del Catàleg, de Jasper Tomkins.

Es veu que aquesta setmana el Pispallibres just se n'ha endut el text de l'activitat.
Ara i de forma conjunta, haurem d'inventar  i escriure la història!

El Pispallibres


Resultat d'imatges de pispallibres

La setmana anterior i aquesta hem treballat amb el grup de 3er B la proposta del Pispallibres.

Si amb l'altre grup vàrem presentar el llibre, ara, a més a més, hem fet servir la narració per elaborar descripcions del personatge d'aquest conte, i s'ha de dir que els nostres infants ho han fet molt bé!